• Onderwijsloket West-Brabant live

Onderwijsloket West-Brabant live

Stichting Markland College werkt samen met verschillende VO-scholen in West-Brabant, Curio, Tilburg University en Fontys binnen de 'Regionale Aanpak Personeelstekort West-Brabant (RAP)'. RAP heeft afgelopen jaar een heleboel werk verzet en daarmee prachtige resultaten geboekt.

Het onderwijsloket is daar een goed voorbeeld van. Via dit digitale loket worden verschillende doelgroepen over het aanbod aan trajecten en opleidingen voor een baan in het onderwijs geinformeerd.

De opleidingstrajecten worden gepresenteerd per doelgroep volgens een zogeheten gestructureerde klantreis. De informatie wordt in tekst, schema’s en in animatie-vorm aangeboden. Ook is er een loketfunctie vanuit de opleiders geïmplementeerd, die vanaf januari 2022 een eigen telefoonnummer heeft.

Kandidaten matchen we met vacatures in het onderwijs en geven hen inzicht in baankansen. Alle vacatures van de aangesloten RAP-scholen staan in één overzicht gepresenteerd. Daarnaast kunnen herintreders, zijinstromers, hybride docenten en gastdocenten zichzelf aanmelden voor een baan in het onderwijs.

RAP verzorgd vanzelfsprekend ook informatiebijeenkomsten. Deze vinden plaats op 25 januari 2022 en op 24 februari 2022.

Na de bijeenkomsten volgt het high-potentials traject, zodat mogelijke kandidaten kennis kunnen maken met het werken in het onderwijs. Inmiddels heeft RAP al veel succesverhalen en zijn we blij met de nieuwe kandidaten op onze scholen.

Meer informatie? Kijk op: www.onderwijsloketwestbrabant.nl